ÇEMATEM EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİSİ
24 Temmuz 2023

Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’mizde tedavi görmekte olan 13-18 yaş arası çocuklarımızın el emeği ürünler M1 Alışveriş Merkezi’nde sergilenmiştir.

ÇEMATEM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Yusuf GÜREL, merkezimizde, “18 yaş altı çocuk hastalara madde bağımlılığından kurtulmak için tedavi hizmeti verildiğini vurguladı. Yaklaşık 3 hafta süreyle tedavi uygulanan hastalarımız burada kaldıkları süre içerisinde medikal tedavileri ile birlikte, atölyelerde; el işi ürünler, sıfır atık, anne çocuk aktiviteleri ve ergoterapi faaliyetlerinde bulunmaktadır. Sergimizin amacı Konya ÇEMATEM’in görünürlüğünü arttırmak, daha çok çocuğumuza ulaşıp sağlıklı bireyleri topluma kazandırmak olacaktır.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet KOÇ; Ülkemizde sayısı az olan merkezlerden biri olan ÇEMATEM kliniğinin çok güzel hizmetlere imza attığını belirterek, “Günümüzün en önemli problemlerinden birisi madde bağımlılığı. Bu bağımlılığın hele hele çocuk yaşta olması çok daha büyük bir sıkıntı. Bizler bu bağımlılığın hiç olmamasını arzu ediyoruz fakat olanları da en güzel şartlarda tedavi ederek topluma yeniden kazandırılmasını adına çaba sarf ediyoruz” dedi. Tedavi gören çocukların topluma kazandırılması ve rehabilitasyonu adına böylesi sanatsal etkinliklere önem verdiklerini belirten Prof. Dr. KOÇ, “Sergimizin toplum farkındalığı oluşturması ve bu tür madde kullanan çocuklarımızın tedavi edilebildiğini göstermesi açısından mesaj vereceğine inanıyoruz. Sayın Valimiz bağımlılıkla mücadele konusunda çok hassas davranıyor ve her zaman bizlere destek sağlıyor. Bu sergi açılışı da verilen desteklerin bir yansıması. Bu nedenle de kendilerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Geleceğimizin en büyük tehlikesinin zararlı madde bağımlılığı olduğuna dikkati çeken Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN’da, bağımlılıkla mücadele noktasında ülkemizin milli düzeyde mücadele verdiğini söyledi. Toplum olarak her bireyin bu konuda bilgi sahibi olması gerektiğini vurgulayan Vali ÖZKAN, “Çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan nasıl muhafaza ederiz refleksi içerisinde hareket etmeliyiz. Bütün kamu kurumlarımızın işbirliği içerisinde hareket ederek ailelerimize eğitim vermeleri önem taşıyor. Zararlı maddelerle mücadele eylem planı çerçevesinde sağlık uzmanlarımızın rehberliğinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte önce tüm okul müdürlerimizin sonrasında da tüm sınıf öğretmenlerimizin bu konularda eğitimler alarak öğretmenlerimiz vasıtası ile tüm ailelere ulaşabilmemiz büyük önem taşıyor” diyerek serginin açılması noktasında emek sarf eden herkese teşekkür etti.

21-23 Temmuz tarihleri arasında olan serginin açılış törenine, Konya Valisi Vahdettin ÖZKAN, MHP Konya Milletvekili Konur Alp KOÇAK, İl Emniyet Müdürü Engin DİNÇ, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet KOÇ, Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Ömer Faruk ERKOÇAK, hastane yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
cematem2023013.jpeg

cematem2023012.jpeg